ZONNEPANELEN

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Mits het dak hiervoor geschikt is, resulteert dit in een mooie terugverdientijd omdat de elektriciteitsfactuur aangenamer wordt. Daarnaast is de opgewekte groene energie ook beter voor het milieu dan de vieze grijze energie die uit het stopcontact komt. Hoeveel energie een zonnecel produceert, is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht. Toch zullen de panelen ook op een koude winterdag nog steeds energie opwekken.

Soorten zonnepanelen

Als u zonnepanelen wil laten plaatsen, heeft u de keuze tussen monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. De monokristallijne zonnepanelen zijn zwarte zonnepanelen die heel goed zijn in het opvangen van rechtstreekse straling. Daarnaast zijn er polykristallijne zonnepanelen die over het algemeen iets goedkoper zijn. Deze panelen hebben een blauwe kleur en zijn beter in het opvangen van diffuus licht. Bij een Belgisch klimaat zijn er qua opbrengst eigenlijk geen verschillen. Het is dan ook vooral een keuze op het vlak van uitstraling en budget.

Rendement en opbrengst

De opbrengst is afhankelijk van de hoeveelheid licht die in energie kan worden omgezet. Hierdoor kan de opbrengst per jaar verschillen. Daarnaast wordt de opbrengst bepaald door de oriëntatie van het dak, het aantal zonnepanelen die erop worden geplaatst en de hoek waarop ze zijn geplaatst. Niet elk dak zal even geschikt zijn, bij kleine daken wordt er wellicht beter gekozen voor duurdere hoogperformante monokristallijne zonnepanelen. Wij helpen u hoe dan ook graag bij het maken van de juiste keuze.

Om u alvast een idee te geven: een 250 Wp-zonnepaneel van 1 m² op een ideaal zuidgeoriënteerd dak (35°) produceert plusminus 225 kWh per jaar. Een gemiddeld Belgisch gezin heeft ongeveer 20 tot 30 m² van deze panelen nodig om aan de jaarlijkse energiebehoefte te voldoen. Natuurlijk is dit niet altijd even realistisch, maar ook dan blijft de investering door de aangename terugverdientijd interessant.

OFFERTE NODIG?

Omdat wij alleen maatwerk leveren en alles in samenspraak met de klant beslissen, kunnen wij geen vaste tarieven hanteren. Natuurlijk stellen we wel graag een vrijblijvende offerte voor u op. We bespreken uw wensen, helpen u bij het maken van de juiste keuze en brengen vervolgens een voorstel uit. Vraag een offerte aan.

AARDING

AIRCONDITIONING

NAZICHT METERKAST

VEILIGHEID

ZONNEPANELEN

THUISBATTERIJ

SMARTFAST

011 360 961

Bedrijvenpark Laar 26 – Bosstraat 46/0.39 · 3560 Lummen
BE 0556.934.210