AARDING OPMETEN

De aarding is de elektrische veiligheidslijn in de woning. De aarding zorgt er namelijk voor dat bewoners niet worden geëlektrocuteerd bij een blikseminslag of een defect toestel. Het is dan ook van het grootste belang om na te gaan of de aarding nog goed werkt. Ik voer voor u de aardingsmeting uit.

De aarding, te herkennen aan de geel-groene kabel die in de buurt van de meterkast bovengronds komt, is in feite een geleider die met de aarde is verbonden. Elektrische stroom zoekt altijd de eenvoudigste weg naar de aarde. Door een lekstroom de kans te geven om via een daarvoor voorzien circuit naar de aarde te vloeien, wordt elektrocutie voorkomen. Daarvoor moet de aarding natuurlijk wel goed functioneren, want als er iets defect is en u ineens de makkelijkste weg wordt, riskeert u alsnog om geëlektrocuteerd te worden.

Het klinkt misschien als een ver-van-mijn-bed-show, maar dat is het niet. De aarding bewijst dan ook sneller zijn nut dan u zou denken. Het snoer van bijvoorbeeld de vaatwasmachine moet tijdens de verhuizing maar een beetje beschadigd zijn en u kan worden geëlektrocuteerd wanneer u de behuizing aanraakt. Wanneer uw vaatwasmachine geaard is, zal deze lekstroom daarentegen via de aarding wegvloeien en het lichaam onaangeroerd laten.

Bij een aardingsmeting ga ik na of de aardingsaansluiting wel aan alle eisen voldoet en of u en uw huisgenoten wel veilig zijn. Bij een slechte aardingsmeting bepaal ik de nodige stappen om de veiligheid te waarborgen.

OFFERTE NODIG?

Omdat wij alleen maatwerk leveren en alles in samenspraak met de klant beslissen, kunnen wij geen vaste tarieven hanteren. Natuurlijk stellen we wel graag een vrijblijvende offerte voor u op. We bespreken uw wensen, helpen u bij het maken van de juiste keuze en brengen vervolgens een voorstel uit. Vraag een offerte aan.

AARDING

AIRCONDITIONING

NAZICHT METERKAST

VEILIGHEID

ZONNEPANELEN

THUISBATTERIJ

SMARTFAST

011 360 961

Bedrijvenpark Laar 26 – Bosstraat 46/0.39 · 3560 Lummen
BE 0556.934.210