NAZICHT METERKAST

Een elektrische installatie heeft niet veel onderhoud nodig en de controles zijn beperkt. Wanneer je dan wel een onderhoud laat doorvoeren of wat de wettelijke verplichtingen en controles zijn.

Nazicht meterkast

De meterkast is de plaats waar het elektriciteitsverbruik wordt gemeten en waarin de zekeringen worden geplaatst. Het is niet onlogisch dat er specifieke eisen aan worden gesteld. Eenmaal alles in orde is, hoeft u zich op korte termijn geen zorgen te maken. Toch is het soms noodzakelijk om de meterkast aan een controle te laten onderwerpen. Wij doen hierbij het nodige.

Nazicht meterkast na problemen met de installatie

Het is zeker niet nodig om jaarlijks of tweejaarlijks de meterkast te laten controleren. Een goedgekeurde meterkast zal jaren dienst blijven doen en is niet echt aan slijtage onderhevig. Wanneer er echter een kortsluiting is geweest of een schadegeval plaatsvond, is het wel belangrijk dat een elektricien de meterkast aan een controle onderwerpt. Dit is ook het geval na verbouwings- of uitbreidingswerken waarbij de elektriciteit werd aangepast.

Controle bij de aanschaf van een nieuw woning

Bij de verkoop van een woning waarvan de elektrische installatie van 1981 of ervoor dateert, is een gelijkvormigheidsattest noodzakelijk en moet de meterkast aan een controle worden onderworpen. Daarnaast moet er sowieso na 25 jaar een nieuwe controle plaatsvinden. Wanneer u een woning koopt met een oude installatie (> 5-10 jaar) die destijds gelijkvormig was, raden we eveneens aan om de meterkast aan een controle te laten onderwerpen. Wij zullen dan volgende zaken controleren:

• De aansluiting van de meterkast

• De aansluitingen en zekeringen

• Eventuele verliesstroom op de schakelingen

• Staat van de stoomgroepen

OFFERTE NODIG?

Omdat wij alleen maatwerk leveren en alles in samenspraak met de klant beslissen, kunnen wij geen vaste tarieven hanteren. Natuurlijk stellen we wel graag een vrijblijvende offerte voor u op. We bespreken uw wensen, helpen u bij het maken van de juiste keuze en brengen vervolgens een voorstel uit. Vraag een offerte aan.

AARDING

AIRCONDITIONING

NAZICHT METERKAST

VEILIGHEID

ZONNEPANELEN

THUISBATTERIJ

SMARTFAST

011 360 961

Bedrijvenpark Laar 26 – Bosstraat 46/0.39 · 3560 Lummen
BE 0556.934.210