THUISBATTERIJ

Veel Belgen produceren groene energie wanneer ze niet thuis zijn. De zonnepanelen wekken namelijk vooral overdag energie op. In plaats van deze energie terug op het elektriciteitsnet te zetten, is het ook mogelijk om het lokaal op te slaan. Er zijn echter nog een aantal redenen waarom een thuisbatterij interessant kan zijn.

Voordelen van een eigen thuisbatterij

Zelfvoorzienend energie opwekken

Het nadeel van zonnepanelen is dat ze niet altijd energie opwekken wanneer wij het wensen. ’s Nachts moet er dan nog steeds elektriciteit worden afgenomen. Met een thuisbatterij is het echter mogelijk om de overdag opgewekte energie op te slaan voor later gebruik.

Geen last van stroompannes

Een stroompanne heeft niet meteen effect op de energievoorziening omdat de thuisbatterij nog een tijdlang stroom kan blijven leveren. Zeker wanneer er thuis wordt gewerkt, is dit een belangrijk continuïteitsvoordeel.

Zelfverbruik verhogen

Over de stelmatige overgang van de terugdraaiende teller naar het prosumententarief is al het een en ander geschreven. Dit nieuwe systeem is vooral interessant voor wie een hoog zelfverbruik heeft en weinig energie op het elektriciteitsnet zet. Een thuisbatterij helpt om het zelfverbruik te verhogen.

Elektriciteitsfactuur verlagen

Door het zelfverbruik te verhogen, zal de elektriciteitsfactuur automatisch dalen. Toch wordt dit ook op andere manieren bewerkstelligd. Zo kan er ’s nachts goedkope energie aan het nachttarief worden ‘getankt’ om het vervolgens overdag te verbruiken.

Eenvoudig te plaatsen

Een thuisbatterij hoeft niet complex of onwezenlijk duur te zijn, integendeel. De hedendaagse generatie thuisbatterijen is veel voordeliger en toegankelijker geworden. Ze zijn vrij van onderhoud en werken automatisch. Omdat ze temperaturen van -20 tot 50°C kunnen verdragen, mogen ze zelfs in de schuur of buiten worden geplaatst.

OFFERTE NODIG?

Omdat wij alleen maatwerk leveren en alles in samenspraak met de klant beslissen, kunnen wij geen vaste tarieven hanteren. Natuurlijk stellen we wel graag een vrijblijvende offerte voor u op. We bespreken uw wensen, helpen u bij het maken van de juiste keuze en brengen vervolgens een voorstel uit. Vraag een offerte aan.

AARDING

AIRCONDITIONING

NAZICHT METERKAST

VEILIGHEID

ZONNEPANELEN

THUISBATTERIJ

SMARTFAST

011 360 961

Bedrijvenpark Laar 26 – Bosstraat 46/0.39 · 3560 Lummen
BE 0556.934.210