BRANDVEILIGHEID

Kaarslicht geeft een diner een romantische twist en de friteuse geeft de krokketjes hun krokant jasje. We zouden niet zonder kunnen, maar stuk voor stuk zijn ze niet zonder gevaar. Een enkele vonk is voldoende om de keuken in vuur en vlam te zetten. En eenmaal het begint te branden, heeft u gemiddeld niet meer dan 180 seconden om u en uw gezin in veiligheid te brengen. Toch treffen nog veel gezinnen geen veiligheidsmaatregelen of weten ze niet wat ze bij een brand moeten doen. Hier schieten wij te hulp. Door brandblussers, branddekens en rookmelders op strategische plaatsen op te hangen, helpen wij een beginnende brand in de kiem te smoren en het gezin in veiligheid te brengen.

BRANDBLUSSER

WELKE BRANDBLUSSER KOPEN?

Dit is vooral afhankelijk van de brandklasse of het materiaal dat brandt. Er zijn vijf brandklassen voorzien: A (vaste, niet smeltende stoffen), B (vloeistoffen en vaste, smeltende stoffen), C (gassen), D (metalen) en F (vetten). Wij bepalen de ideale brandblusser in functie van de locatie en de aanwezige risico’s.

Poederblusser (ABC): een van de brandblussers die het vaakst voorkomt. Ze kunnen langdurig blussen en zijn onder meer geschikt om branden met gassen, vloeistoffen en vaste stoffen te blussen. Ze veroorzaken echter heel wat nevenschade en er zijn industriële reinigingsmethoden nodig bij de opkuis.

Schuimblusser (AB): komt net als de ABC-brandblusser vaak voor en is geschikt voor vloeistoffen en vaste stoffen. Deze brandblussers hebben het voordeel dat ze vrijwel geen nevenschade veroorzaken en dat de opkuis relatief eenvoudig verloopt. Ze zijn echter niet geschikt voor gebruik bij gasbranden en zullen dus niet in elke woning een oplossing bieden.

CO2-brandblussers (B): geschikt voor het blussen in omgevingen met waardevol materiaal. Ze veroorzaken namelijk geen nevenschade. Ze worden onder meer gebruikt in serverruimtes.

Schuim-vetblusser (ABF): brandblusser met gelijkaardige eigenschappen als een schuimblusser, maar met het aanvullend kenmerk dat het ook geschikt is om (frituur)vetbranden te blussen. Ze worden vaak gebruikt in keukens.

BRANDMELDER

Welke rookmelder kopen?

Brand- en rookmelders zijn er niet om de brand te blussen, maar wel om de bewoners tijdig te waarschuwen voor het nakende gevaar. Bij ons kunt u terecht voor diverse melders die de veiligheid helpen te waarborgen.

Rookmelders: detecteren rook en zorgen voor een luid akoestisch alarm. Ze kunnen op batterijen en/of op netstroom werken en zelfs verbonden worden met smart-hometoestellen.

Hittemelders: detecteren hitte in plaats van rook. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor gebruik in ruimtes waar klassieke rookmelders door waterdamp onterecht zouden alarmeren, bijvoorbeeld in badkamers en keukens.

CO2-meters: meettoestellen die de CO2-concentratie in een ruimte weergeven. Door de luchtkwaliteit actief te monitoren kunnen diverse kwaaltjes en gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn en concentratiestoornissen, vermeden worden.

CO-melders: melders die waarschuwen wanneer het aantal CO-deeltjes in een ruimte de veilige grens overschrijdt. Hierdoor wordt deze geur- en kleurloze moordenaar een halt toegeroepen en kan iedereen zichzelf tijdig in veiligheid brengen. Ze zijn onmisbaar wanneer er een kachel of gasboiler in de woning aanwezig is.

Gasmelders: melders die verkrijgbaar zijn in uiteenlopende uitvoeringen, bijvoorbeeld voor het detecteren van propaan of butaan. Ze waarschuwen wanneer het gas wordt gedetecteerd, wat op een gaslek wijst.

Draadloos koppelbare melders: verschillende melders die aan elkaar worden gekoppeld zodat ze allemaal alarmeren wanneer één melder gevaar opmerkt.

OFFERTE NODIG?

Omdat wij alleen maatwerk leveren en alles in samenspraak met de klant beslissen, kunnen wij geen vaste tarieven hanteren. Natuurlijk stellen we wel graag een vrijblijvende offerte voor u op. We bespreken uw wensen, helpen u bij het maken van de juiste keuze en brengen vervolgens een voorstel uit. Vraag een offerte aan.

AARDING

AIRCONDITIONING

NAZICHT METERKAST

VEILIGHEID

ZONNEPANELEN

THUISBATTERIJ

SMARTFAST

011 360 961

Bedrijvenpark Laar 26 – Bosstraat 46/0.39 · 3560 Lummen
BE 0556.934.210